Bagaimana install phpymyadmin di runcloud.io


Cara Mudah Memasang phpMyAdmin di RunCloud

Cara Mudah Memasang phpMyAdmin di RunCloud

Mewujudkan Aplikasi Web

Seperti biasa, buat Aplikasi Web anda untuk phpMyAdmin. 
Anda boleh memilih domain palsu atau domain nyata yang
menunjuk ke Alamat IP pelayan anda.

Jika anda menggunakan domain faked, anda perlu mengubah suai fail hos anda yang terletak di dalam / etc / hosts untuk kedua-dua Mac atau Linux. Anda juga perlu melampirkan sijil SSL yang ditandatangani sendiri ke Aplikasi Web kerana tanpa pelaksanaan SSL yang betul, data anda dapat dikendali dengan mudah.

Tetapi jika anda menggunakan nama domain yang sebenar, yang terbaik adalah menggunakan LetsEncrypt kerana ia adalah percuma. Yeah!

Pemasang Skrip

Anda boleh memuat naik phpMyAdmin menggunakan SFTP atau menggunakan perintah wget di dalam pelayan. Tetapi faedah menggunakan RunCloud, ada cara yang lebih baik untuk melakukan pekerjaan itu.

Fungsi Installer Script di dalam RunCloud bukan sahaja menjadi mewah. Ia adalah alat yang hebat untuk memasang skrip anda dengan mudah di dalam Aplikasi Web anda. Dengan memilih phpMyAdmin di dalam Pemasang Skrip, anda boleh memasang phpMyAdmin dengan mudah di bawah lima saat.

Itu sahaja! Jika anda membuka penyemak imbas anda dan menunjuk ke domain Aplikasi Web anda, anda akan mempunyai laman log masuk phpMyAdmin yang menunggu anda log masuk.


Did you find this article useful? • SSL Runcloud + WordPress

  1) Setup SSL Runcloud            1. Access your runcloud dashboard             &...

 • Migration of WordPress to Runcloud

  Migration of WordPress to RUNCLOUD1. Firstly zip file to public_html2. Secondly export SQL file from phpmyadmin     3. Third upload zi...

 • Migration of Domain to Runcloud

  Description 1. Check wp-confiq information          i.   If you forget the name of the file use.  &n...

 • Problem with folder permission (chown)

  If u get error regarding permission folder failed to rewriteplease use this command by ssh your server =chown -R runcloud:runcloud /home/runcloud/weba...

 • Cron job

  Cron job runcloud1) Go to runcloud cronjob2) Fill up cronjob name3) Select php version or insert your own commandFor example:-/usr/bin/php -q /home/ru...